dollytill

Verleden en heden

Kat en muis

Een reactie plaatsen

Hij heeft het kinderlijkste en meest onschuldige smoeltje  van de twee en loopt meestal met een uitdrukking rond van “hé, ben ik nog lief “?  Hij lust geen kip, geen vis en geen vlees en houdt zich al z’n hele leven aan ingeblikt eten van  één bepaald merk.  Wel in gelei graag en geen paté of vlees in rare sausjes.
Probeer je eens iets anders en hij kijkt je aan van: “wat moet ik hier nou mee, je weet toch dat ik dit niet lust”?
Ik zit voor de TV en aan het geklepper van het kattenluikje te horen komt hij in ijltempo naar binnen. Klepper, klepper BENG..en vervolgens zie ik hem in volle vaart langs mijn benen schieten. Hij  heeft iets in zijn bek.
Nee hè ! Een muis ! Getver.. Arm muisje. Het beestje hangt spartelend tussen zijn kaken en nu deponeert hij het diertje op het tapijt. Gaat op zijn knietjes zitten en kijkt… Muis probeert te ontsnappen. Met één beweging haalt hij het muisje weer naar zich toe en gaat weer op zijn hurken zitten kijken. Leuk spelletje..
Ik zit inmiddels met opgetrokken benen op de bank en roep verwensingen, waarschuwingen en instructies die duidelijk nergens naar toe gaan want hij reageert niet en ik bedenk dat ik nu toch echt iets moet doen. Dit kan ik niet aanzien.
Zijn broer Pepe  komt even snuffelen, werpt een bekommerde blik op het hele gebeuren, maar  doet niks. Daar hoef ik dus ook geen hulp van te verwachten.
Ik sta moedig op en probeer de kat te grijpen. Mis.. hij pakt de muis op en rent richting kattenluik. BENG.. Die is weg. Ik ga er echt niet in het donker achteraan en maak mezelf wijs dat de muis nu vast wel in het struikgewas weet te ontsnappen. Ik ga weer op de bank zitten.
Klepper, klepper BENG. Kattenluik. Kat terug. Muis terug. Het drama herhaalt zich. Nu ben ik het zat. Ik slaag er in de kat in zijn nekvel te grijpen en sluit hem op in de keuken.
Ik moet nu alle moed verzamelen. Gewapend met een stuk keukenpapier wil ik de muis voorzichtig gaan oppakken die inmiddels wat groggy lijkt te zijn. Vergeet het maar. Muis vlucht weg. Onder de bank. Bank verschuiven. Muis verdwijnt nu onder een kastje. Kastje verplaatsen. Weg muis. Nadat ik samen met de muis zo ongeveer alle hoeken en gaten van de kamer heb gezien krijg ik het angstig bibberende beestje eindelijk te pakken. Voorzichtig zet ik hem buiten neer. In de voortuin. Tussen de struiken. Hij verdwijnt meteen. Geeft een goed gevoel. Ik heb een leven gered.
Kat mag weer uit zijn schuilplaats komen en ik krijg vernietigende blikken. Hij gaat op zoek. Alle hoeken en gaten worden gecheckt en vervolgens verdwijnt hij kwaad en  met opgeheven staart naar buiten. De achtertuin in. Die muis heb ik in de voortuin gezet dus die vindt hij voorlopig niet.
He, he. Nu maar een glaasje wijn om bij te komen.
Klepper, klepper, BENG. ??””@@##!!
WAT ? Nee hè !
Ik heb nu een déjà vu ervaring, echter  met dit verschil dat deze muis  grijs is in plaats van zwart.
Ik pak de kat weer bij z’n nekvel en aangezien hij de muis niet loslaat zet ik hem met muis en al buiten de deur en barricadeer ik het kattenluik. Zo, nu kan hij voorlopig niet naar binnen.
Zielig voor dit muisje.
Twee uur later ontgrendel ik het kattenluik en hij komt weer binnen.
Met dezelfde onverstoorbare en onschuldige uitdrukking op zijn smoelwerk als altijd.
Rotkat !
Advertenties

Auteur: dollyblogt

Mother and grandmother. Two daughters, one living in Florida USA and the other one in Panama. Got fed up with flying around to see daughters and grandson on the other side of the ocean and decided to move from the Netherlands to Panama. Loving the climate, the beautiful nature and the friendly people. Not loving the traffic jams in the city but even Panamanians hate it so I am not alone with this opinion :-))

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s